۱۳۹۰ خرداد ۱۲, پنجشنبه

نگاهی گذرا به تاریخچه شیطان پرستی

مفهوم شیطان پرستی در طول قرن ها مورد مکاشفه قرار گرفته است، شاید بتوان شیطان پرستی را به قرون اولیه پیدایش آدمی نسبت داد، موضوعی که امروز درباره شیطان پرستی قدیمی وجود دارد و در برخی کتاب ها دیده می شود به این مطالب بر می گردد که اصولا شیطان را کلیسا بوجود آورد تا تمام بدی ها و پلیدی ها را به آن نسبت دهد تا به نوعی خدمتی به بشریت کرده باشد و گناهان را از آنها دور و همچنین جادوگران را نیز که در قرون وسطی از قدرت زیادی برخوردار بودند با عنوان "جادوگران سیاه" به عنوان پیروان شیطان معرفی و قدرت آنها را کم کند.

شیطان پرستی یک حرکت مکتبی و یا فلسفی است که هواداران آن، شیطان را موجودی زنده و با چند وجه از طبیعت انسان مشترک می دانند، شیطان پرستی را در گروه "راه چپ" مخالف با "راه راست" طبقه بندی می کنند.

دست چپی ها به غنی سازی روحی خود در جریان کارهای خودشان معتقدند و بر این باورند که در نهایت باید تنها به خود جواب پس دهند، در حالی که دست راستی ها غنی سازی روحی خود را از طریق وقف کردن و بندگی خود در مقابل قدرتی بزرگتر به دست می آورند. لاوییان ها" در واقع خدایی از جنس شیطان و یا خدایی دیگر را برای خود قائل نیستند آن ها حتی از قوانین شیطان نیز پیروی نمی کنند، این جنبه اعتقادی آن ها به طور مکرر به اشتباه نادیده گرفته می شود و عموما آن ها را افرادی می شناسند که شیطان را به عنوان خدا پرستش می کنند.


شیطان پرستی به جای اطاعت از قوانین خدایی با قوانین طبیعی و اخلاقی عموما بر پیشرفت فیزیکی خود با راهنمایی های موجودی مافوق با قوانین فرستاده شده تمرکز دارد، به همین دلیل بسیاری از شیطان پرستان معاصر از باورها و گرایش های ادیان گذشته اجتناب می کنند و بیشتر گرایشات خودپرستانه دارند به گونه ای که خود را در مرکز هستی و قوانین طبیعی می بینند و بیشتر شبیه به مکاتبی چون ماده گرایی و یا خودمحوری و یا دو محوری هستند، به هر حال بعضی شیطان پرستان به طور داوطلبانه بعضی از قوانین اخلاقی را انتخاب می کنند، این جریان وارونه سازی را نشان می دهد.


بر این مبنا شیطان پرستان به دو گروه اصلی شیطان پرستان فلسفی و دینی تقسیم می شوند .

شیطان پرستی فلسفی:

این نوع گرایش عبارت است از اینکه محور و مرکز عالم انسان است، این شاخه از شیطان پرستی به پایه گذاری این فرقه به "انتوان لاوی" نسبت داده می شود .

شیطان پرستی دینی:

این نوع شیطان پرستی شبیه شیطان پرستی "آنتوان لاوی" است اما با این تفاوت که در این نوع، شیطان گونه ای جنبه خدایی و متافیزیکی دارد و این جنبه برداشته شده از ادیان ابراهیمی، افسانه ها، آیین های متفاوت ساخته شده ذهن پیروان آن است.



منبع: نقدی بر انواع گروه های شیطان پرستی - مترجم ایران معمر، دانشگاه علم و صنعت ایران